Szertartásvezetés

Sokat gondolkodtam, mit is írhatnék a szertartásvezetésről. Semmiféleképpen nem szeretnék olyan sokat hallott-látott mondatokat, amiket már olvashattatok máshol is. Inkább próbálom olyan formában ismertetni az általam nyújtott szolgáltatást, ahogyan belülről jön. De ezelőtt engedjetek meg néhány gondolatot, hogy hogyan is kerültem közel ehhez a szakmához.

Már az általános iskolás éveim alatt is rengeteg szavaló-, mesemondó-, szép magyar beszéd- és énekversenyen vettem részt. Egy időben sok verset és novellákat is írtam. Ezek mind megkövetelik az artikulált, helyes beszédet, valamint a tiszta kiejtést, és a szabatos fogalmazást. Először esküvői dekorációk készítésével foglalkoztam, majd meghívók és egyéb papírtermékek készítésében kezdtem el egyre otthonosabban érezni magam. Mégis úgy gondoltam, valami hiányzik még. Ekkor jött az ötlet, hogy a szertartásvezetés az, amiben igazán kiteljesedhet a kreativitásom, és a szövegek megírásában igazi örömömet lelhetem.

 

 

Miért is jó az általam tartott szertartás?

Azok a pillanatok, amiket akkor éltek át, amikor ott álltok az esküvőtökön kéz a kézben, hallgatva a szertartást, és érzitek a sok tekintetet magatokon, az egyik legemlékezetesebb mozzanata a Nagy Napnak. Nem mindegy, hogy futószalag szerűen, gyorsan elhadarva, ugyanazokat a frázisokat hallva mondotok igent, vagy a saját történeteteket hallgatva, nosztalgikus pillanatokat megélve.

Sokat jelenthet, ha egy olyan szertartás részesei lehettek, ahol a szertartásvezetőt hallgatva valóban Magatokra ismertek, és ahol kicsit a násznép is ott érezheti magát például az első találkozásotoknál.

Egy szertartás nem csak attól lesz megható, hogy tele van romantikus idézetekkel, versekkel. Sokkal jobban elér a szívekhez, ha egyszerű, őszinte és emberközeli köntösben tálalja a szertartásvezető az általa megírt szöveget.

Én minden párnál, minden esküvőnèl erre törekszem, hiszen számomra is visszatetsző lenne, ha ugyanazt a szöveget máshol is hallanám. Rátok szabva szeretném a lehető legcsodálatosabbá tenni azokat a perceket, amikor a családotok és a vendégeitek előtt is megerősítitek elhatározásotokat. Ha nem sablonos esküvőre vágytok kérjétek segítségemet és egy csodás, meghitt esküvőben lesz részetek.