Bohókás és tematikus meghívók

Egyedi és luxus meghívók

Elegáns meghívók

Romantikus meghívók

Vintage és rusztikus meghívók

Vintage és rusztikus meghívók

 

 

 

Ez a két stílus nagyon hasonlít egymáshoz, de mégis különböznek. A természetközeliség, és a régies tárgyak, díszítőelemek, valamint az igazán emberközeli élmények adják meg a sava borsát a vintage és a rusztikus stílusnak is. Hogy miben is különbözik egy vintage meghívó és egy rusztikus meghívó? Elmondom Nektek! Hasznos tippeket itt is olvashattok róla.


 

Nosztalgikus vintage​

 

A vintage szót elsősorban a borászatban és a fotográfiában használták. Majd megjelent az öltözködés és a lakberendezés területén is, így mára már az 1920 és 1970 közötti időszakra jellemző stílust vintage-nek nevezzük. A régi, ódivatú stílusjegyek újakkal való ötvözésével kapunk valami különlegesen nosztalgikus, de mégis újszerű élményt. Kedvelt színei a pasztell árnyalatok: fehér, bézs, krém, barna, valamint a mályva, púder, menta, stb. A vintage meghívók grafikája leginkább a természetközeli motívumokat – virágos, madárkás – kedveli. A nátronpapír, a csipke és a kenderzsineg pedig a díszítés során használhatók fel a stílus életre keltése érdekében.

Az esküvő helyszíne is a természet közeliséget igényli, így egy kerthelyiség, tópart tökéletes választás lehet. A milliónyi kiegészítő – befőttes üvegek, madárkalitka, zászlófüzérek, papír szívószál, csipke, zsákvászon, krétával írható fekete táblák, stb. – kimeríthetetlen ötletforrást jelentenek akkor, amikor a dekoráció kérdésére kerül a sor. A virágok kiválasztásánál is könnyebb a dolgunk, hiszen a mezei virágok tömkelege, valamint a hortenzia, bazsarózsa, lisianthus és egyéb pasztell színű virágok állnak rendelkezésünkre. De egy biztos, ha vintage, akkor a csipkéből sosem elég!

 


 

Rusztikus hangulat

 

 

 

 

A rusztikus szóról leginkább az időtálló, tömör fából készült egyedi bútorok és a natúr, finom színek, természetes anyagok jutnak eszünkbe. A rusztikus meghívók egyszerűséget, természetességet, valamint visszafogott eleganciát tükröznek, amolyan vidékies, falusias hangulatot árasztanak. A stílusra jellemző “durvaságot” – kezeletlen farönkök, zsákvászon, gyapjú, bőr – mégis enyhítik a gyengéd, visszafogott natúr szalagok és csipkék. A színek közül több árnyalathoz is bátran nyúlhatunk, így a bézs, barna, zöld, sárga, púder és ezek változataihoz. A rusztikus meghívók grafikájában fa motívum jelenik meg legtöbbször, de előfordul, hogy egyáltalán nincs a meghívón semmilyen minta, mert maga a karton már megadja azt a hatást, élményt, amire vágyunk.

Egy vidéki pajta vagy csárda tökéletes helyszínként szolgál egy rusztikus stílusú esküvőnek. A dekorációban számtalan elem felhasználható: lenvászon, zsákvászon, mezei virágok, régi boroshordók, szalmabálák, mécsesek, útjelző táblák, bádog locsolókanna, rafia, ablakkeret, kosarak, stb. A virágok kiválasztása során a legtökéletesebb megoldás, ha mezei virágokból készített kis csokrokat teszünk egy befőttes üvegbe. A rusztikus stílus szinte melengeti az ember szívét.

 

 


 

Adatvédelmi tájékoztató elfogadása

4 + 7 =